شهرداری رشت
۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
شهروندان عزیز ، می توانند در قسمت ارتباط با ما ، کلیه درخواستها ، نظرات ، انتقادات و پیشنهادات خود را به گوش مسئولین برسانند شهرداری رشت
نشست خبری با موضوع « اجرای تئاتر خیابانی دائم رشت: چالش ها و فرصت ها» برگزارشد 1398/06/30
نشست خبری با موضوع « اجرای تئاتر خیابانی دائم رشت: چالش ها و فرصت ها» برگزارشد

نشست خبری با موضوع «اجرای تئاتر خیابانی دائم رشت: چالش ها و فرصت ها» روز چهارشنبه مورخ 27 شهریور ماه در سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت برگزار شد.

به گزارش امور ارتباطات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت، این نشست با حضور فاطمه شیرزاد رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای اسلامی شهر رشت، عاقل منش عضو شورای اسلامی شهر رشت، علیرضا حسنی ریاست سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت، مازیار دارایی تهیه کننده برنامه «هفت هنر» از شبکه باران، فعالان حوزه هنر نمایش و تئاتر و جمعی از خبرنگاران در سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری رشت با موضع بررسی آسیب ها و فرصت ها اجرای تئاتر خیابانی دائم رشت برگزار شد.

 

علیرضا حسنی با اشاره به اینکه تئاتر خیابانی دائم از تیرماه سال گذشته آغاز شده است، گفت: تا کنون دو فصل از اجرای این کار فرهنگی می‌گذرد. ما در این پروژه بر آن بودیم تا از قابلیت های هنرمندان این شهر استفاده کنیم. به همین دلیل فضایی مهیا ساختیم تا در بحث اجرا، نظارت و تئاترها از پتانسیل هنرمندان بومی بهره ببریم و اکنون در آستانه برگزاری فصل سوم باید به سویی گام برداریم تا ضمن کمک به رشد و بالندگی این کار فرهنگی و هنری، از نهادهای متولی آن حمایت های لازم را بعمل آوریم تا بتوانیم در ادامه این مسیر با دلگرمی بیشتر در جهت پیشرفت در این عرصه حرکت نماییم.

حسنی در پاسخ به انتقادات مطرح شده در زمینه محتوا و پرداخت ها، با بیان اینکه هر برنامه‌ای در آغاز راه با نواقصی همراه است، گفت: هدف ما در گام اول تئاتر خیابانی دائم این بود که هنرمندان و هنرجویان رشتی فضایی برای ارائه هنر خود داشته باشند و سپس در جهت رفع نواقص و اعتلای آن به نقطه مطلوب با همدلی، هم اندیشی و هم افزایی اهالی هنر اهتمام لازم را به کار بریم.

 

رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت با اشاره به اینکه نمایش خیابانی باید محل دائمی داشته باشد تا مخاطب از مکان و جزئیات آن اطلاع داشته باشد، افزود: وقتی عنوان دائمی به یک برنامه داده می‌شود باید یک نقطه مشخص برای آن در نظر گرفته شود و چون این مکان در پیاده راه فرهنگی قرار دارد آن را برای اجرای تئاتر خیابانی دائمی انتخاب کردیم.

مازیار دارایی تهیه کننده برنامه هفت هنر با اشاره بر سبقه فرهنگی رشت بعنوان اولین ها اظهار کرد: امیدوارم تئاتر خیابانی دارای تأثیرگذاری لازم بوده و برای بالا بردن فرهنگ شهروندی تاثیر مثبت داشته باشد.

وی در ادامه اذعان داشت: تلویزیون برای تهیه گزارش ممیزی‌هایی دارد و نمی‌توانیم همه نمایش‌ها را تصویر برداری و پخش کنیم، برای این منظور جدولی را با موضوعات نمایش در اختیار ما بگذارند تا بر اساس آن بتوانیم از تئاترها گزارش تهیه کنیم.

مازیار دارایی گفت: معتقدیم تئاتر خیابانی دائم می بایست به حیات خود ادامه دهد و شیوه ای را طی کند که بر زندگی اجتماعی مردم تاثیر داشته باشد و به کل شهر تسری یابد. و در این راستا  نه فقط شهرداری رشت بلکه ارگان های دیگر نیز باید تولی گری آن را به عهده بگیرند. وی افزود:  برای اثرگذاری بیشتر تئاتر خیابانی باید با نظرسنجی از مخاطبین و فیدبک های دریافتی اقدام به تولید اثر کنیم.

فاطمه شیرزاد با بیان اینکه چارچوب سیاست گذاری ها در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای اسلامی شهررشت حمایت همه جانبه از هنرمندان و آثار هنری آن هاست، گفت: در فصل جدید به تولید محتوا با کیفیت و آثار خلاقانه تر توجه بیشتری شود تا اثرگذاری لازم را داشته باشد و در بخشی از آثار به معضلات و آسیب  های اجتماعی پرداخته شود. وی افزود: ما باید سعی کنیم که مشکلات را با زبان گویای هنر به مردم انتقال دهیم.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای اسلامی شهر رشت وجود تحول و خلاقیت را در رویکرد برنامه های هنری مهم خواند و اذعان کرد: در برنامه های کمیسیون فرهنگی  باید نگاه جدیدی بکار گیریم و با نگرش و ذائقه مردم تولید محتوا کنیم.

 وی در ادامه سخنان خود بر لزوم تقدیر از پیشکسوتان عرصه تئاتر در اختتامیه هر فصل از تئاتر خیابانی تأکید ورزید و افزود: باید در هر حوزه، هم مسئولین، هم جامعه هنری و هم دستگاه های فعال در حوزه فرهنگ و هنر بازنگری در عمل داشته باشند و در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورای اسلامی شهر رشت نیز با برگزاری نشست های تخصصی در خدمت هنرمندان، فعالان و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر خواهیم بود.

 

رضا حقی، کارگردان تئاتر با بیان اینکه نحوه ورود و نوع انعکاس در هر موضوعی بسیار مهم است،گفت: بدلیل پرهزینه بودن کارهای فرهنگی و هنری در کشور کسی دوست ندارد در این حوزه فعالیت کند.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص تأثیر تئاتر گفت: مقام معظم رهبری 20 سال پیش فرمودند یک تئاتر تاثیرش از 40 منبر بیشتر است اما متاسفانه سازمان هایی که دارای بودجه فرهنگی در این بخش هستند از قبیل سازمان تبلیغات اسلامی، اداره بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، کانون مساجد توجه لازم به این امر نمی‌کند.

وی با اشاره براینکه 11 عنوان جشنواره در رشت متوقف شده، افزود: چگونگی انتقاد  ما در حوزه های  فرهنگی باعث رنجش مسئولین شده و بی دغدغه از کنار این حوزه می گذرند.

حقی  ادامه داد: شهرهای لاهیجان ومریوان برای تئاتر  های خیابانی خود بسیاراهمیت قائل هستند و بودجه بالایی به آن اختصاص می یابد.

 

محمد پور جعفری کارگردان تئاتر با بیان اینکه همه ما در صدد این هستیم که کیفیت آثار را ارتقاء دهیم،گفت: این کار در کنار معایب، بازخوردهای مثبت زیادی داشته و اگر ضعفی در کارها دیده میشود فقط مختص رشت نیست، در کل کشور است.

وی با بیان اینکه یک اتفاق فرهنگی در بستر زمان خود را نشان می دهد، اظهار داشت: جریان تئاتر دائم باید ادامه داشته باشد و بر روی کیفیت آثار کار شود. بدین منظور باید اتفاقاتی به صورت ساختاری رقم بخورد. هدف از اجرای تئاتر دائم اول ارتقاء سطح فرهنگ و دوم ایجاد عادت به تماشای تئاتر در مردم است. در خیابان شمه ای از تئاتر نشان داده می شود تا مردم را به سوی سالن های تئاتر و نمایش سوق دهد.

پور جعفری افزود: با تشکیل یک تیم پژوهش،  شناسایی مخاطبین و ورود فعال مخاطبین به این جریان، قادر خواهیم بود تأثیرگذاری آن را به درستی بسنجیم.

انتقال کارها از مرکز به محلات آسیب پذیر و اجرای بخش اعظم تئاتر ها در این مناطق، سفارش تولید آثار با موضوعات حساس به هنرمندان متناسب با تخصص شان و تنظیم شیوه نامه در فصل جدید تئاتر خیابانی دائم از موضوعاتی بود که توسط محمد پورجعفری مورد تأکید قرار گرفت.

 

بابک بهاری مدیر پروژه تئاتر خیابانی رشت سه موضوع پرداخت مطالبات، کیفیت محتوا  و ارزیابی را در تاثیرگذاری بسیار مهم خواند و گفت: در بدترین شرایط اقتصادی مطالبات هنرمندان پرداخت شده است وچشم انداز بسیار بلندی برای تئاتر داریم.

وی با اشاره به اقدامات سازمان برای ارتقای سطح کیفی تئاتر ها گفت: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت اقدام به تشکیل کارگاه آموزشی رایگان برای هنرمندان نمود که متأسفانه از سوی هنرمندان مورد استقبال قرار نگرفت. همچنین این سازمان در نظر داشت از کارگردان ها و گروه های تئاتر برجسته ی کشور جهت اجرا در رشت دعوت بعمل آورد که با مخالفت هایی همراه شد.

محمود فرضی نژاد با بیان اینکه باید حیطه نگاهمان برای پیشرفت از رشت فراتر رود، گفت: زمانیکه فراخوان تئاتر دائمی رشت عنوان شد با استقبال کارگردانان و نویسندگان بسیاری روبرو شد.

مسئول تئاتر خیابانی استان گیلان همچنین یادآور شد: ما وقتی نیاز سنجی نداشته باشیم خروجی مطلوبی نخواهیم داشت.

مهرانه به نهاد هنرپیشه تئاتر و تلویزیون در ادامه جلسه بر لزوم تشکیل کلاس های آموزشی و بهره گیری از اساتید با تجربه تاکید ورزید و گفت هنرمندان می بایست ملزم به حضور در کلاس ها و کارگاه های آموزشی شوند.

وی با اشاره به اسم تئاتر خیابانی دائم  گفت: تئاتر خیابانی انواع مختلفی دارد و نباید در یک مکان ثابت و دائمی برگزار شود.

این هنرپیشه تئاتر و تلویزیون افزود:  تئاتر خیابانی اقتصادی، تبلیغاتی، آموزش و تربیت، پرده خوانی، رادیو تئاتر و ... اقسام مختلف تئاتر خیابانی هستند که باید با شناسایی معضل و با بهره گیری از کارها و موضوعات مناسب در مکان مورد نظر به نمایش درآیند.

وی در ادامه خواست تا در هر فصلی از چند گروه تئاتر از بیرون استان برای اجرا به شهر رشت دعوت شوند.

محمد حسن عاقل منش، عضو شورای اسلامی شهر رشت در این جلسه به زنده شدن نام شهر رشت در طی دو فصل گذشته تئاتر خیابانی دائم اشاره کرد و گفت: امیدواریم در فصل آینده حمایت همه دوستان را داشته باشیم.

 

تعداد بازدید: 568
هدف شهرداری ، ارائه خدماتی موِثر در راستای بهبود و توسعه شهری است
Powered by DorsaPortal